dilluns, d’abril 25, 2005

Reformes educatives

Les notícies que ens arriben de la LOE, la llei que ha de modificar per enèsim cop el sistema educatiu, no són gens positives, i mostren la incompetència innata dels socialistes per reformar l'ensenyament d'una manera decent. Després del nyap de la LOGSE, que propugnava la igualtat a la baixa i que se centrava en una concepció pedagògica ja superada, i dels intents del PP per tornar a la Formación del Espíritu Nacional i a la revàlida -a més dels impresentables itineraris- teníem l'esperança que el govern Zapatero endegués un projecte coherent per enfocar l'educació del segle XXI. El que ens temíem ja ha succeït: l'ombra de la LOGSE és allargada i el seu esperit encara ens martiritza. Disminució d'assignatures, menys exigència acadèmica per superar curs, la tecnologia que incomprensiblement desapareix com a matèria obligatòria (només ho serà en un curs de l'ESO), la Filosofia que sembla ser que ja no serà obligatòria per a totes les modalitats del batxillerat, l'Educació Plàstica que és menyspreada un cop més... fins al punt que avui, al Telenotícies, un professor ha arribat a declarar que als alumnes l'únic que els dirà el nom Michelangelo a partir d'ara serà el d'una de les Tortugues Ninja. I no diguem ja Kant, que serà confós amb Kahn, porter del Bayern. El capoll de la rosa socialista no els deixa veure el bosc de la realitat. Ignorants...

1 comentari:

Heràclit ha dit...

Uy! Això si que és un bosc de Links!!

De veritat que el tema de l´ensenyament va cada cop pitjor. Anem de l´home al mico en sistema educatiu. Jo trobo les meves mancances i cada cop en son més les llagunes de coneixements que hi seran als cervells dels futurs adolescents.

La filosofia... La filosofia la guarden al calaix no sigui que els hi surtin Marx(s), Nietzsche(s), Foucault(s),...

Ayyy... Els joves d´avui dia també podrien (podriem) dir alguna cosa, demanar que això no sigui així, que les reformes educatives les faci algú que entengui que és educar i no algú que només es preocupi de captar vots. Ja està bé de rascar-se la panxa i alegrar-se per la mica que haurem d´estudiar, ja està bé de voler ser un idiota per sempre que treballi com una màquina de 8 a 14 i de 15 a 18!! Ja està bé de veure pasar la vida i no saber res de res i a sobre, alegrar-se d´això!

L´hora de demanar cultura arribarà i a les fogueres no es tornarán a cremar llibres.

¡SAPERE AUDE!