dimarts, de febrer 06, 2007

IMPRESSIONS (JUST - INJUST)

És injust que un assassí amb 25 morts al seu càrrec només compleixi divuit anys de presó però, tampoc és just condemnar-lo a dotze per amenaces.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A això, ells ho anomenen "justícia" i jo segueixo sense entendre com tot està tan mal legislat, o es que els qui fallen són els jutges?

Pedra Lletraferida ha dit...

Dues cosetes només:
1.- Des dels clàssics grecs que ni ells ni nosaltres tenim ben clar quin concepte raja del mot "justícia", com s'escull, quin poder té, com s'aplica, etc.
2.- Pertanyem (per desgràcia i a desgrat!) a un país on el poder judicial rau encorat profundament a la més ultradretana branca política del franquisme.
Fetes aquestes dues puntualitzacions prèvies, (potser) ja podem tenir tots una mica més clar el perquè de la situació d'en De Juana.
I és que, sens dubte, la pitjor manera d'entendre la "justícia" és la de confondre-la amb una guerra d'Estat sense Dret (paradoxa!), on interessa més "vèncer" que "convèncer" -tant per un bàndol com per l'altre- doncs s'alimenten i es necessiten mútuament per tindre una ráo de la seva existència.
Ens llegim!
(P.S.: On m'has deixat la resposta a les meves preguntes sobre la teva carrera a la UdG' No m'ha arribat res!).

Heràclit ha dit...

Mercès pel comentari Natalia y a tu també Pedra. En referència a les respostes prometo contestar-te en un post.