divendres, de maig 26, 2006

Tot sempre igual


La rutina malmet les esperances. Tot sempre igual. Parmènides s'ha instal·lat en els meus dies i la seva espasa, implacable, assassina l'alenada d'aire fresc heraclitana que necessita el meu ànim. Rellotge esclavitzador. Les busques es precipiten vers el buit de l'ignot. Sempre, tot sempre igual. El fred esdevé calor i els ocells canten, esmaperduts, plomes tenyides de cel. I jo segueixo amb les meves dèries, tot desafiant els batecs que s'atansen a l'inevitable. No hi ha novetat, només l'absència paorosa de sentit. La gent anònima treballa per oblidar l'essencial, colla d'inautèntics sorruts de la superficial interfície del benestar capitalista. Cicle foll entre el tedi i el dolor, digué Schopenhauer. L'art és l'única sortida per a les angoixes. Versos impenitents circumden la ment hipervinculada. I el rellotge esclavitzador anuncia que no hi ha temps per a la poesia. Treball, quefer sense fi. Els dies passen i els fulls del calendari esdevenen deixalles irreciclables. Toujours la même chose.

El tu que m'espera a l'altra riba és gasiu i sembla sortit d'un llibre d'Agustí d'Hipona. El plaer és una excepció. En el meu interior Dionís em pica l'ullet i desapareix tot d'una. Massa residus apol·linis per immortalitzar el gaudi. Les busques són corbs esbalaïts enduts per la carronya de les fulles seques. M'estimaria ser un joc de forces circulant a la babalà per les fibres del teu cos, el pessigolleig encisador que acarona les teves sines. Ets tan bella que la rutina no existeix en les teves besades infinites. Voldria retornar al fons originari de les coses per contemplar el teu rostre que no canvia mai.

Denn ich liebe dich, oh Ewigkeit! (Nietzsche: Així parlà Zaratustra).

4 comentaris:

Pedra Lletraferida ha dit...

És un veritable plaer llegir aquestes acurades paraules "a brot de cor" durant tardes bullides de xafogor pre-estiuenca. Aire fresc que raja de la pantalla amb forma de lletres ferides de sang poètica.
Molt bò, boníssim, l'enllaç que ens dones cap a la web d'en Schopenhauer. "Cicle foll entre el tedi i el dolor", t'ho ben asseguro...
Et llegeixo!

Heràclit ha dit...

És un post increible Mestre.

Amic Pedra, també és un plaer trobar-te aqui i no perdre´t la pista.

T´enyorem. Salut i Revolució i Pensament.

Anònim ha dit...

What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
»

Anònim ha dit...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»