divendres, de setembre 02, 2005

New OrleansNew Orleans, ciutat de l'estat de Louisiana (Estats Units d'Amèrica), situada al delta del Mississipí, amb una població de 484.674 habitants (2000) i 1.300.000 a l'aglomeració urbana (extret de Viquipèdia). Ciutat que ha estat esborrada per un huracà de nom Katrina, com altres viles i pobles propers. La gent pobra, que n'hi ha molta a la primera potència del món, es converteix en un munt de refugiats que pugen als autocars destinats a un estadi on no hi cap ni una agulla. Molts afroamericans han perdut les seves cases i les seves pertinences i... alguns fins i tot han perdut la família: el fill, la dona, el marit, la germana... La desesperació dels qui ja no esperen res, anorreats per una catàstrofe natural que ha sacsejat les seves vides i que ha tallat la il·lusió de soca-rel. Un nen deshidratat a les portes de la mort. Uns pares que lluiten a la recerca d'un metge, d'aigua i de menjar. I els republicans que manen, tibants en la seva hipocresia mediàtica, es disposen a ajudar una miqueta. I l'alcalde -veu dels qui agonitzen- maleeix el govern federal per haver ofert una merda en comptes d'un ajut en condicions. Bush l'Incompetent s'adreça al lloc del crim i es fa moltes fotos i surt molt per televisió. Golafre enamorat de la càmera i enemic de l'intel·lecte. Abraçat a les presumptes víctimes, mentre altres es desesperen demanant una mica de dignitat. L'Emperador humiliat. El país més poderós de l'orbe mostra una imatge tercermundista. I Bush pensa que poden continuar a l'Iraq i fer front al desastre, però ai las, necessiten petroli ja que les reserves són escasses. I Europa va i els ajuda. Responsables de la Unió, els damnificats volen menjar i beure i tenir un sostre. Però, no és el cap de l'Imperi el que pateix? No en tenen prou, de recursos? Si són fastigosament rics... ells ho podran reconstruir fàcilment. They are the best. Mentrestant, Castro i Chávez manifesten la seva solidaritat. Sí, ells, els xerraires alineats amb l'Eix del Mal. Milers de refugiats en el país de l'opulència. El capitalisme s'enfonsarà víctima de les seves contradiccions, ai, em surt la vena marxiana. Potser el capitalisme no s'enfonsarà, però les seves contradiccions són ben visibles. El somni americà davant el malson dels americans desheretats per un huracà i un govern instal·lat en la inòpia.

2 comentaris:

Imagine ha dit...

Per desgràcia dels pobres que n'están patint les terribles consequències (l'huracà és a la casa Blanca, compte¡¡¡) aquest desastre -natural, i polític també- ha esdevingut perque "el lladre ho és perque creu que mai l'enxamparan". Dit d'una altre manera: Bush, dins del seu mega-imperi, de la seva opulència, i de la seva grandesa, no va (volguer) creure's que el "Katrina" arribés a fer el mal que realment ha fet. Destrucció arreu, morts, inundació de la ciutat, gent desatesa durant dies, cadàvers surant pels carrers... I ara, un cop ha fet veure que veia el que ha vist, seguirá fent els possibles i els impossibles per amagar la veritat: es van negar fons a la ciutat de N. Orléans per reforçar els dics. Es fort pensar-ho i més dir-ho, peró al cap i a la fi, totes aquestes persones que veiem per la TV no compten per a res per als polítics.

Crom el nòrdic ha dit...

Bones! I tant que és un desastre lo de New Orleans. El Bush i els republicans han de perdre! Les guerres no s'han de perdonar als qui la declaren. Prou!