dilluns, de juny 27, 2005

El govern vol aprovar la LOE el mes de juliol

Cito textualment el BOE (perdó, "El País") d'avui dilluns, en relació amb la notícia de l'aprovació de la Ley Orgánica de Educación (LOE: després de la LOGSE i la LOCE, la següent es dirà LE i la darrera, en ple apocalipsi axiològic, simplement L, per acabar desapareixent en l'anarquia àgrafa) per al proper mes de juliol:

Recorte de asignaturas. La presión de los colectivos que defienden mayor presencia de la filosofía en el bachillerato ha surtido su efecto. El ministerio ha vuelto de (sic) poner Historia de la Filosofía en 2º de bachillerato (materia que se había quitado), así como la Ética en 4º de ESO, que se llamará Educación Ético-cívica. También mantiene la filosofía en 1º de bachillerato, como Filosofía y Ciudadanía.

Significa això que hem aconseguit la nostra fita de salvar la filosofia o és una presa de pèl més? Això de la "Filosofía y Ciudadanía" em sembla un poti-poti digne d'un Peces-Barba qualsevol. Però, de què ens exclamem? Salvarem els mobles? Arribarem a fi de mes? No se'n parli més, que el filòsof també ha de menjar, encara que sigui poquet i dins una bóta pudent.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser volen dir que no es pot ser ciutadà si no es filosofa? o que sense filosofia no hi ha ciutadania possible?
Té el seu punt positiu ajuntar els dos conceptes. El que no sé és que haurem d'ensenyar els que ens hi dediquem.

anna

Toni Ros ha dit...

anna, tranquil·la, que si ens trauen la filo ens reciclarem com a profes de tecnoinformàtica i farem un crèdit variable per a nens d'ESO titulat: FES EL TEU PROPI BLOG.

Heràclit ha dit...

No home no... Ara el que fareu es ensenyar als nens a creuar els carrers mirant SEMPRE SEMPRE SEMPRE als dos costats, ja sabeu... per això de la llei moral, novament titulada llei ciutadana. També ensnyareu a que si el vei té més que vosaltres, perqué si, l´hem de denunciar a hisenda. Això es de ser fill de puta però ara es dirà col·laboració ciutadana. Jo crec que és una presa de pél... Bueno, espero que les coses canviin d´aqui a tres anys!...

Saluts!